Gogglebränna och ett till porträtt

Förra veckan var som sagt en bra vecka och den kunde inte ha avslutat på ett bättre sätt än vad den gjorde. Har nämligen både på lördagen och söndagen jobbat på en segelbåtstävling i Saltsjöbaden:-) Två dagar, 15 timmar ombord på en båt, soligt väder och solglasögon resulterade i att min näsa, panna och kinder har intagit en mer rödaktig färg än vad huden bakom solglasögonen gjort... Men det är ganska så snyggt tycker jag:-P Ser lite ut som en rödmålad tvättbjörn nu:-) På kvällen var jag förövrigt iväg och spelade Squash med en kompis, det är faktiskt en riktigt rolig sport! Men till nästa gång ska vi försöka lära oss reglerna så vi kan spela mer regelmässigt än vad vi gjorde igår:-)

Tänkte följa upp förra veckans populära ko-porträtt med ett porträtt på Ramses. På bilden är han ca: 10 veckor gammal.

image39

Sol, plugg och ett porträtt

Kan det bli en bättre vecka? Soligt väder, värme och "ledigt" från skolan både idag och på fredag:-) Har i och för sig ägnat flera timmar idag åt att läsa igenom organisationsboken men det är skönt att slippa åka hela vägen in till skolan. Vad bra det skulle vara om Universitetet skulle ligga söder om stan:-)
Det var ett tag sedan jag la in ett porträtt på bloggen och nu känner jag att det verkligen är dags för det. Jag har tagit bilden i Ågesta och djuret på bilden är... en kossa, trots att hon ser lite konstig ut:-)

image38

Inte är det väl bara jag som önskar att djur skulle ha fått människans förmåga att prata?:-) Jag undrar vad hon tänker och/eller säger?!
- "Kan du kolla om det saknas något i min mun?"
Hon kanske rentav bara var chockad av att se mig? Hon kom sakta fram till staketet med tandpetaren i mungipan för att sedan öppna munnen och bara stå och blänga på mig:-)

Öland igen...

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här på bloggen men nu är jag i alla fall tillbaks:-)
Den här veckan har jag bara två föreläsningar på fredag och istället för att bara vara hemma och slappa (borde stå: "plugga") har jag jobbat både i måndags och i tisdags. Igår fick jag faktiskt ihop 10 timmars arbete så det känns jättebra. Var föresten på en extrainsatt, frivillig, föreläsning i måndags som föreningen ekonomerna på Stockholms universitet ordnat. Föreläsaren var Johan Staël von Holsten (VD för Iqube och grundare av företaget Icon Medialab) och jag måste säga att jag aldrig har fått en sådan motiverande kick av att sitta och lyssna på någon som pratar. Han fick mig verkligen att förstå hur roligt det kan vara att starta och driva företag - så det är det jag kommer att göra när jag pluggat klart:-)
Familjen har föresten bestämt att vi ska åka ner till Kalmar och Öland inom en månad och det ser jag verkligen fram mot. Lite otippat väljer jag därför att lägga in en bild (till) på Ölandsbron;-)

image36

Sälen, tenta och kursstart

Sälenresan blev som planerad - fast bättre:-) Lördagen bjöd helt klart på den bästa åkningen då det hade vart minusgrader på natten vilket gjorde snön lite mer isig än vad den vart innan. Under hela den dagen hade vi runt 5-8 plusgrader och strålande sol så jag lyckades till och med få till en liten gogglebränna:-) Jag hade även med mig kameran i backen och så fort jag fått ordning på dem här i datorn lovar jag att lägga ut en bild här som visar hur bra vi hade det:-) Sålänge får ni hålla ut med en bild på en brygga, det är nästan lika bra;-)
image35
Igår hade vi tenta, jag hoppas verkligen den gick bra. Idag väntar en ny kurs Organisation(?) tror jag den heter. Hoppas den blir spännande. Nu tänkte jag ta en långpromenad för att bli lite pigg.

Sälen

Jag hade tänkt lägga in en bild ikväll, men nu när jag kom hem var bara "fel dator" igång (den som jag sitter vid nu) och på den har jag inga bilder, så nu blir det inga bilder här på bloggen förrän på måndag. Imorgon bitti (om 5 timmar åker vi till Sälen och det ska bli hur skoj som helst, ser verkligen fram mot det!
7 personer - 120 cm snö och fyra dagar... Kan det bli bättre?:-) Ja, det skulle väl i och för sig vara skönt om tentan som vi har på onsdag skulle vara någon annan vecka när jag inte är bortrest helgen innan. Men men, den ska nog gå bra:-)
Igår gick jag upp 0630, idag 05,45 och imorgon 04.45 (negativ spiral?) så nu måste jag verkligen sova.
Sov gott och hoppas ni får en trevlig helg!

RSS 2.0