Solnedgång

Nu är den första riktiga tentan klar och det bästa av allt är att jag tror att den gick rätt bra:-) Men men, bäst att inte säga eller hoppas för mycket. Jag är i alla fall ganska övertygad om att jag klarade den:-)
Tänkte bara skriva ett litet kort inlägg ikväll för jag är jättetrött. Imorgon ska jag jobba hela långa dagen så nu väntar min säng på mig:-)

Solnedgång över Drevviken.
Solnedgång över Drevviken

Tenta + vattenpaus

Om ett par timmar ska jag iväg och skriva min första riktiga tenta för den här terminen. Den förra vi skrev var en hemtenta så den räknas inte på samma sätt. Jag hoppas det kommer att gå bra men som några gånger förut så började jag plugga ett par dagar för sent;-) Men men, det sägs ju att man lär av sina misstag så till nästa tenta som jag har 9 april tänker jag börja plugga redan ikväll!
Det har inte blivit så mycket bloggande det senaste dagarna och det beror förutom skolan på att det inte gått att blogga när jag haft tid att skriva och lägga in bilder. Det känns lite som att det är alldeles för mycket bloggare inne på den här sidan, så nu har jag fått planera om mitt bloggskrivande. Istället för sent på kvällarna ska jag nu skriva på dagarna:-)

Vatten måste man ha mycket av för att orka leka...
image33

Don't we sound really hip?

I väldigt många bloggar finns det nästan alltid ett helt inlägg tillägnad allas vår Björn Gustafsson:-) Men det vore ju tråkigt om alla skriver om samma sak på sina bloggar, därför har jag valt att enbart skriva en rad om honom. Det är ett citat som Johan Glans sagt om Björn:
"När melodifestivalen är slut kommer Björn att vara större än Jesus"
Men man får man inte glömma att det finns andra väldigt bra komiker runt om i världen. Därför tänkte jag nu länka till en film med en av mina favoriter Russell Peters.
Ett stort tack till Hanna B som visade hur man lägger in filmer här på blogg.se:-)


Drickapaus

Idag har vart en sån där dag när jag hunnit med allt jag planerat förutom att plugga inför tentan. Aja, det kommer ju en dag imorgon också och då kommer jag förhoppningsvis kunna ta igen den pluggtid jag missade idag:-) Ikväll tänkte jag lägga in två bilder på samma gång för att det ska hända lite mer saker i bloggen:-)

Om man stannar alldeles för tvärt när man springer fort kan det hända att ens alldeles för stora kostym åker fram i ansiktet - det var precis det som hände Ramses under drickapausen påväg hem från uppfödaren:-) Nej riktigt så var det faktiskt inte, han var sådär skrynklig och rynkig när han var liten, det är han faktiskt fortfarande, dock inte lika mycket:-)
Drickapaus

Äntligen hemma i Stockholm efter en lång bilfärd. Ramses trivs så bra på gräsmattan att han till och med kan lipa lite åt mig - det kanske berodde på att han tröttnade på att ständigt vara framför kameran?!:-)
image32

J.

Idag har jag upplevt det absolut märkligaste väder jag någonsin vart med om. Fick både se och uppleva allt från frost, snö, slask, regn, hagel, solsken, ös-snö, sid-snö ... Konstigt var det, men samtidigt är det rätt skönt att få vara med om lite busväder också - det gör att man uppskattar de få och små solstrålar som alltför sällan tränger igenom vintern -08s eviga molntäcke. Idag har jag både hunnit med att plugga inför tisdagens tenta i marknadsföring samt att jobba. Imorgon ska jag göra precis samma sak fast i omvänd ordning, dessutom ska jag fika med en kompis från engelskan - det ska bli kul:-)

Igår skrev jag att jag skulle börja lägga in lite porträttbilder som jag tagit och jag började med den (nu) stora hunden Ramses. Idag har jag valt ut ett porträtt som jag tagit på en av mina kompisar. Bilden togs egentligen för att vara med på en utställning i Tyresö bibliotek men det slutade med att jag valde en annan bild på samma person:-)
Till J. (som är på bilden): Tack igen för att du ställde upp som modell. Ser verkligen fram mot att träffa dig igen när du kommer hem för att få höra hur du haft det:-)
image30

Under veckan ska jag förutom att lägga in porträtt försöka länka till en kul film här på bloggen. Jag har försökt med det ett par gånger tidigare utan att få till det resultat jag vill. En person (som också finns här på bloggen) har lovat att hjälpa mig med det:-) (Jag hoppas du känner dig träffad så du kan hjälpa mig så snart som möjligt*ler*)

Ramses

Den senaste tidens höga tempo i skolan har gjort bloggandet (och av någon konstig anledning även tränandet *ler*) lidande. Men nu är jag i alla fall tillbaka med massor av ny inspiration trots att jag har en stor tenta om en vecka. Under mina besök på Nikonmässan och Vildmarksmässan förra veckan (när jag testade kameror) fick jag en rad tips och råd om framtida inköp. Jag har under nästan ett års tid funderat över vilken sorts objektiv jag ska köpa. Objektiv är dyra och därför gäller det att hitta ett objektiv som kan användas mycket. Nu har jag äntligen hittat det jag tror att jag vill ha: en vidvinkelzoom, jag har dock inte bestämt mig än för vilken brännvidd och märke det blir på objektivet. Jag återkommer med mer info om det så fort jag bestämt mig för vad det blir för något:-)

Jag har sedan jag startat bloggen enbart lagt in natur-, landskaps- samt arkitekturbilder men nu känner jag att det är dags att ändra på det genom att lägga in lite porträtt jag tagit. Den första bilden (som jag lägger in idag) är på släktens senaste tillskott Ramses som är min bror Stefan och hans fru Helenas Ridgeback-valp. Jag fick äran att vara med redan första gången de träffade honom och den här bilden är under det första mötet hos uppfödaren när han var 4v gammal. Idag är han 38kg tyngre, 50cm högre och betydligt mer dreggligare:-) Men trots dregglet och sin stora tunga gillar jag honom ändå - speciellt när han står lutad mot fönsterbrädan i köksfönstret för att titta när man går ner mot bilen. Då är det svårt att inte smälta för hans charm:-)
Ramses

Föreläsning, Nikon-mässa, årsmöte ...

Igår var världens mest händelserika dag tror jag. Var först iväg i AulaMagna på en 3-timmars (!) föreläsning i redovisning, därefter åkte jag direkt till Nikon Solution Expo i Factory Nacka Strand för att få klämma, känna och för att testa Nikons produktnyheter. Jag fattade rätt snabbt tycke för nya D3:an, men D300:an var faktiskt inte så dum den heller:-) Inte nog med att jag fick testa dem, fick även möjlighet att testa kamerorna med ljusstarka tele- och vidvinkelobjektiv som också var helt okej att jobba med:-) Sen var det modeshow där någon känd fotograf visade hur det går till att fota sådana evenemang. Det var rätt kul att se fotografen jobba, men framförallt var det häftigt att se hur pass bra den trådlösa tekniken fungerar! Efter 1,5 timmar på mässan åkte jag till dykbutiken för att hämta viktiga papper inför årsmötet och när det var klart åkte jag in till centralen och åt mat på TacoBar. Sen var jag inne i en fotobutik den sista halvtimman innan årsmötet började. Är själv rätt nöjd med vad jag lyckades hinna med på en dag:-)
image27
Det här är en flygbild över Öland ... Nej det är det faktiskt inte:-) Vi åkte ner till Ölands södra udde för att gå upp i Långe Jan som är Ölands högsta fyr. Jag är nästan helt säker på att den är 44m hög - och högt kändes det när man kom upp, speciellt när det blåste så pass mycket som det gjorde:-) Men det var i alla fall helt klart värt besöket så det är ett tips om någon av er ska dit!

Flygande båt

Flygande båt
Nu sitter jag och min marknadsföringsgrupp i skolan och pluggar. Men just nu har vi tagit världens mest välbehövliga lunchpaus:-)
Bilden är från Västervik, solnedgången är samma som den gamla vanliga och den stora båten som håller den lilla båten har ni sett i en av mina tidigare bilder:-)

Parfym

Det gick väldigt bra på jobbet idag, hade kurs för två väldigt trevliga sällskap så det blev 4 timmar med mycket skratt:) Därefter åkte jag till Farsta centrum för att klippa mig, när jag gjort det hade jag lite tid över och då gick jag, som så många andra gånger, till Åhlens parfymavdelning för att hitta någon ny parfym. Varje gång har jag gått därfrån med hundratals provlappar men utan att hitta någon som känns helt hundra bra. Men idag hände det!!! Jag har köpt en parfym (det känns väldigt bra). Jag tror att det är en helt ny parfym (för den såg ut att vara ställd som Nyhet i hyllan. Ralph Lauren Polo Explorer heter den, tyckte själv den kändes väldigt bra:) Så det får bli premiärtest ikväll:)
image25

Explosion

Explosion
Godmorgon.
Nu undrar säkert någon av er vad jag gör uppe såhär dags en lördagsmorgon... min förklaring är att jag ska jobba:) Måste nämligen ta bussen vid nio för att komma fram i god tid innan och jag har ingen lust att återupprepa gårdagens åka-till-skolan-kaos, därför ställde jag klockan på halv åtta för att vara på den säkra sidan. Och titta - jag är vaken! Nu gäller det bara för mig att inte somna om:)

Bilden är en av de mest stressiga bilder jag någonsin tagit, eller rättare sagt, resan dit gick blev stressig. Jag såg ca: 15 minuter innan det såg ut som på bilden att det var påväg att bildas en gloria av solstrålar kring molnen, jag samlade ihop kameran med sitt stativ och kastade mig in i bilen för att köra så snabbt jag kunde, dock helt laglydigt, till ett bad på Fornudden i Tyresö där jag visste att jag skulle kunna se hela solnedgången. Jag var så fascinerad av skådespelet att jag blev kvar 1,5 timmar vid badet tills det blev helt mörkt ute. Jag hoppas jag får uppleva något liknande igen.

Ölandsbron

Det där med att gå upp alldeles för tidigt på morgnarna är lättare sagt än gjort. Jag ställde strategiskt klockan på 05.55 för att i god tid kunna äta frukost och göra mig i ordning för att gå till bussen 06.45. Men, vad händer?
Klockan 06.35 (10 min innan jag ska gå) blir jag väckt - GAAH - panik! Har tydligen lyckats snooza idag igen. Klädde på mig och borstade tänderna i raketfart, åt min frukost på vägen (en banan) och sen bar det av - trodde jag. Halvvägs till bussen upptäckte jag till min stora förvåning att min plånbok och busskort var kvar i kameraväskan hemma. Fick ringa efter mamma som så snällt körde ner dem till mig. Lyckades under den tiden missa två bussar men trots det lyckades jag, något stressad, komma fram till skolan 07.58 - två minuter innan seminariet började:-)

image23
Det är något visst med solnedgångar... man slipper stressa upp på morgonen för att få se solen vara vid horisonten och dessutom får man bevittna hela skådespelet pigg och utvilad:-) Bron på bilden är Ölandsbron och jag har tagit bilden från en camping från Ölandssidan. Till vänster utanför bild ligger Kalmar (där vi bodde) som jag tycker är en av de mysigaste städer som jag besökt i Sverige.

Rigg

Rigg
I brist på segelbåtar på båtmässan blev jag väldigt glad när jag hittade den här bilden på datorn. Jag tycker det är så fascinerande med detaljerna som finns på båtar, alla trädelar, segel, rep, knap, block, taljor... Den här bilden har jag tagit i Västervik. Färgerna i solnedgången är faktiskt inte "fusk", jag hade sån tur när jag var där att solnedgången verkligen var något utöver det vanliga... Jag har i alla fall aldrig sett en sådan solnedgång förut.
Nej nu borde jag faktiskt gå och lägga mig. Ska upp och väcka tuppen imorgon bitti, börjar faktiskt så tidigt som 8.00 imorgon vilket innebär att jag måste gå hemifrån senast 06.45 - usch! :-)
Natt!

Öland

Öland
Igår var vi på båtmässan för att få lite vårkänslor:-) Men i år tyckte jag inte att den höll riktigt samma höga klass som den brukar göra. Det var alldeles för lite segelbåtar och vi saknade flera välkända märken men tillbehörshallen var lika rolig som vanligt. Kollade runt lite på seglarkläder och hittade förståss en hel del som var riktigt fint. Får se om jag slår till på något sen, mässpriserna är, i de flesta butikerna, kvar mars månad ut så jag har gott om tid.
Bilden är en sommarbild från Öland, tagen med polfilter.

Uppföljning på gårdagen

Uppföljning på gårdagen
Igår hade jag premiärtest för min nyinköpta trådutlösare och idag åkte jag återigen ut till Tyresö Slott för att testa om den verkligen var så rolig som jag tyckte igår - det var den:-) Vädret var fint idag med, men dessvärre var det helt stjärnklart (utan några som helst moln) vilket gjorde så att himlen blev rätt intetsägande, men jag gillar den här bilden ändå. Jag tycker om bron och vassen i kombination med vattnet. För er som är riktigt uppmärksamma är det vita huset i bild det hus som jag fotade på närmare håll igår:-) Ikväll vågade jag mig lite längre ut än sist trots massa mystiska och märkliga ljud ute i vinternatten (för ikväll var det faktiskt lite vinter, vattnet på bilden är faktiskt täckt av is och det var frost här och där trots att man inte ser något av det på bilden)

Ny leksak

Det var väldigt länge sedan jag köpte något nytt till min kamera. Efter att ha sett en spännande film om nattfotografering på Radiantvista bestämde jag mig för att köpa en trådutlösare (sladd med snöre), så igår fick bli premiärtest:-) Jag visste inte riktigt var jag skulle åka eftersom jag ville ha ett ställe där det inte var så mycket folk som kunde störa, efter en stunds funderande valde jag Tyresö slott, ingen borde väl vara så dum så de är ute och går i slottsparken när det både är väldigt blött i marken plus att det var helt kolsvart ute, men ack så fel jag hade:-) Nåväl, hittade i alla fall en plats där jag kunde stå någorlunda skyddad från omgivningen.
Här är nya leksaken:


Och här är resultatet, och japp: den är tagen mitt i natten, eller det var åtminståne helt kolsvart ute och de vita strecken på himlen är stjärnorna (jorden snurrar ju som bekant runt:-))
Slutartid: 481s (8 min).

image19

En helt ny värld har öppnats för mig när det gäller fotografi:-) Nu hoppas jag på fler fina kvällar, fast nästa gång ska jag ta med varmare kläder och någon att prata med:-)

RSS 2.0